Berendezésgyártás

Egyéni igényekhez

Ügyfeleink számára innovatív megoldásokat kínálunk a miniatűr érzékelőktől kezdve az intelligens hajtásvezérlő rendszereken át egészen a komplex vezérlő- és vizualizációs rendszerekig. 

 

Vezérlőegység hidraulikus présgépek fékjeihez

A hidraulikus prés CNC vezérlőegységből, hidraulikus hengerekből, szelepekből, mágnesekből és a Kontron Electronics által kifejlesztett elektromos vezérlőrendszerből áll. A CNC egység alkatrész-programozó rendszere parancsokat küld az elektromos vezérlőrendszer felé, így határozza meg a hidraulikus hengerek megfelelő pozícióját. A rendszer a parancsoknak megfelelően gyorsan és precízen szabályozza a szelepeket az elektromos vezérlés révén. A kihívás a digitális vezérlőelemek rövid ciklusidejének menedzselésében rejlik, hiszen ezek egyszámjegyű milliszekundumos tartományon belül mozognak. Az elektromos vezérlőegység analóg interfészt vagy opcionális módon terepi busz interfészt hoz létre, ez áll a fölérendelt CNC vezérlés rendelkezésére

 

Vezérlőegység folyadékadagoló szerkezetekhez

Az épületszolgáltatási technológia területén a folyadékok, gázok vagy gőz adagolása – pl. fűtőrendszerekben – egy erre a célra kifejlesztett, intelligens meghajtás révén elektronikusan szabályozható. A Kontron Electronics által kifejlesztett elektromos vezérlőegység a rendszer hajtómotorját a vezérlőszelep nyitására, illetve zárására utasítja, ezáltal elvégzi a szükséges szabályozási funkciót. Az elektromos vezérléshez pedig egy fölérendelt vezérlőrendszertől érkeznek be a kapcsolódó parancsok. A vezérlési változók digitális (NYITÁS/ZÁRÁS) vagy analóg (1-10V) módon határozhatók meg.

 

Vezérlőegység szerszám-mérő berendezésekhez

Ha egy gépre új szerszámot szerelnek fel, annak azonnal gördülékenyen és pontosan kell működnie.  Ezt az úgynevezett szerszám-mérő berendezések hivatottak biztosítani a szerszám optikai mérése révén. A Kontron Electronics által kifejlesztett elektromos vezérlőegység feladata a mérési folyamat alatt optimális világítást biztosítani, mivel a szerszám-mérő berendezés kamerája csak akkor tud optimális mérési értékeket begyűjteni, ha a szerszám tökéletesen meg van világítva.

 

Vezérlőegység szerszám-köszörülő gépekhez

A szerszám-köszörülő gépeken a munkadarabok vágása, illetve marása céljából akár 7 tengelyesek is lehetnek. A megmunkálási feladatok pontos elvégzéséhez intelligens elektromos vezérlőelemekre van szükség. A Kontron Electronics által kifejlesztett szerkezet leolvassa a bevitt adatokat, aktiválja a kimeneteket és vezérli a hibakijelzőhöz tartozó diagnosztikai LED kijelzőt. A gép meghibásodása esetén a LED kijelző révén gyorsan érzékelhető a probléma és felállítható a távdiagnózis.

 

to top