Berendezésgyártás

Egyéni igényekhez

Ügyfeleink számára innovatív megoldásokat kínálunk a miniatűr érzékelőktől kezdve az intelligens hajtásvezérlő rendszereken át egészen a komplex vezérlő- és vizualizációs rendszerekig. 

 

Vezérlőegység hidraulikus présgépek fékjeihez

A hidraulikus prés CNC vezérlőegységből, hidraulikus hengerekből, szelepekből, mágnesekből és a Kontron Electronics által kifejlesztett elektromos vezérlőrendszerből áll. A CNC egység alkatrész-programozó rendszere parancsokat küld az elektromos vezérlőrendszer felé, így határozza meg a hidraulikus hengerek megfelelő pozícióját. A rendszer a parancsoknak megfelelően gyorsan és precízen szabályozza a szelepeket az elektromos vezérlés révén. A kihívás a digitális vezérlőelemek rövid ciklusidejének menedzselésében rejlik, hiszen ezek egyszámjegyű milliszekundumos tartományon belül mozognak. Az elektromos vezérlőegység analóg interfészt vagy opcionális módon terepi busz interfészt hoz létre, ez áll a fölérendelt CNC vezérlés rendelkezésére

 

Vezérlőegység folyadékadagoló szerkezetekhez

Az épületszolgáltatási technológia területén a folyadékok, gázok vagy gőz adagolása – pl. fűtőrendszerekben – egy erre a célra kifejlesztett, intelligens meghajtás révén elektronikusan szabályozható. A Kontron Electronics által kifejlesztett elektromos vezérlőegység a rendszer hajtómotorját a vezérlőszelep nyitására, illetve zárására utasítja, ezáltal elvégzi a szükséges szabályozási funkciót. Az elektromos vezérléshez pedig egy fölérendelt vezérlőrendszertől érkeznek be a kapcsolódó parancsok. A vezérlési változók digitális (NYITÁS/ZÁRÁS) vagy analóg (1-10V) módon határozhatók meg.

 

[Translate to Ungarisch:] Steuerung Werkzeugschleifmaschinen

[Translate to Ungarisch:]

Werkzeugschleifmaschinen können über bis zu 7 Achsen zum Schneiden oder Fräsen eines Werkstücks verfügen. Um diese Aufgaben präzise auszuführen, bedarf es einer intelligenten elektronischen Steuerung. Die Baugruppe von Kontron Electronics liest Eingänge, schaltet Ausgänge und setzt Diagnose-LEDs zur Störungsanzeige. Kommt es zu einer Störung der Maschine, lässt sich anhand der LED-Anzeige die Fehlerursache schneller und per Ferndiagnose finden.

to top