Környezetvédelmi technológia

A természetvédelem támogatása

Megbízható tervezési és gyártási partnerként a Kontron Electronics az energia- és a környezetvédelmi technológia valamennyi területén számos különböző felhasználási célra kínál megoldásokat.

 

Vezérlőegység gázelemző berendezéshez

Gázelemző berendezésekre minden gáztermelő, illetve gázfeldolgozó üzemben szükség van. Ezek többek között biogáz-termelésnél és -kezelésnél, csatornagáz feldolgozásánál vagy gázból történő energiatermelésnél használatosak. Egy innovatív termék segítségével kiváló pontossággal elemezhetők a gázok, valamint vezérelhető az üzem és  annak részegységei. A Kontron Electronics által e termékhez kifejlesztett egyedi vezérlőpanel szabályozza az elemzési folyamatokat és lehetővé teszi, hogy a felhasználó az érintőképernyő segítségével kommunikáljon a gyártóüzemmel. 

 

Vezérlőegység akkumulátorkezelő-rendszerhez

Mindannyiunk számára ismerősek azok a kis robotporszívók, amelyek háztartási takarítósegédként önállóan és hatékonyan megtisztítják a padlót anélkül, hogy túl sok áramot fogyasztanának. Ezekhez nincs szükség kábelre, hiszen a tápellátást egy újratölthető akkumulátor biztosítja számukra. A Kontron Electronics ezekhez a robotporszívókhoz kifejlesztett egy biztonsági irányítókártyát. A kártya folyamatosan figyeli az egyes akkumulátorcellákat, azok töltöttségi szintjét, valamint hőmérsékletét – nem kis kihívást jelentő projekt, és nem csupán az elektronika tekintetében, hanem figyelembe véve a biztonsági szempontokat és a tanúsítási követelményeket is.

 

Vízminőség: Vezérlőegység mérési és mintavételezési technológiához

Azoknak a gyártóknak, akik a csatornahálózatba vagy egy vízelvezető rendszerbe szennyvizet eresztenek, minden esetben gondoskodniuk kell a szennyezés megelőzéséről. Ennek keretén belül mintát kell venniük és ki kell elemezniük a kezelt szennyvizet, mielőtt azt visszavezetik a vízkörforgásba. A mintavételezési és mérési berendezés automatikusan megtölti a palackokat, ezáltal egy bizonyos időtartam alatt, adott, előre meghatározott időközönként vagy mennyiségi alapon gyűjti be a mintákat. A berendezésen belül a rendszer a palackokat fagypont fölött néhány fokosra hűti, így előzi meg, hogy a fennmaradó, nem veszélyes baktériumok elburjánzanak, illetve hogy a káros anyagok bomlásnak induljanak. Egy előre beállított időtartam elteltével a mintákat a rendszer kiselejtezi, a palackokat átöblíti és új mintavételezési folyamat veszi kezdetét.  E mérési és mintavételezési technológia révén a felhasználó szükség esetén bármikor stabil bizonyítékot tud felmutatni a vízminőségre vonatkozóan.

A berendezés az információk megjelenítéséhez egy állapotjelzővel rendelkezik, itt látható például az aktuális idő, illetve a legutóbbi mintavételezés. A vezérlőrendszert, valamint a folyamatkezelő és a felhasználói felülethez tartozó szoftvert a Kontron Electronics fejlesztette. 

to top