Laboratóriumi technológia

Vállalt kötelezettségeink: Minőség és megbízhatóság

A laboratóriumi technológia egyet jelent a kutatással, fejlesztéssel és minőségbiztosítással. Keverés, vegyítés, temperálás, újra és újra. E kimerítő eljárások és munkafolyamatok biztonságának garantálása érdekében az első helyen a minőségnek és a megbízhatóságnak kell állnia. 

 

Számítógép és HMI felület rázógéphez

Az úgynevezett rázóasztalok vagy rázógépek laboratóriumokban, kutatás vagy előállítás során, sejtkultúrák tenyésztésénél használatosak. Pontosan meghatározott környezeti feltételek – pl. adott hőmérséklet és páratartalom – mellett ezek a gépek adott időközönként és erősségi szinten felkeverik a kultúrákat. Mivel a sejtkultúrák tenyésztése több napos vagy hetes időszak alatt megy végbe, a gép megbízhatósága rendkívül fontos. A Kontron Electronics által kifejlesztett vezérlőegység az ilyen típusú laboratóriumi berendezések szabályozó eszközeként működik. A felhasználó és a gép közötti kezelőfelületet egy egyedi lengőkaros érintőmonitor biztosítja.

 

HMI felület laboratóriumi diagnosztikai rendszerekhez

A hatékony munkafolyamatok rendkívüli jelentősséggel bírnak az ipari laboratóriumokban. A diagnosztikai berendezéseknek naponta több ezer mintát kell megvizsgálniuk, és gyakran egyetlen mintának számos különböző laboratóriumi állomáson végig kell haladnia. A hatékonyság egy olyan intralogisztikai rendszerrel növelhető, amely különböző diagnosztikai berendezéseket, valamint adagoló és/vagy csomagoló rendszereket kombinál össze egymással. A Kontron Electronics egy laboratóriumi felvevő és kihordó rendszerhez használható, projektspecifikus érintőmonitort fejlesztett ki és állított elő. A rendszer felveszi a különböző laboratóriumi berendezésekhez eljuttatni kívánt mintákat, és az elemzés után visszavezeti azokat a logisztikai rendszerhez. Az egyik legfőbb követelmény a higiénikus kialakítás volt; a könnyű tisztíthatóság, valamint hogy az egység szélein ne tudjon felgyülemleni a szennyeződés. 

 

to top