IoT/ Ipar 4.0

Hatékony megoldások komplex igényekhez

Az iparági követelmények rendkívül szerteágazóak és szigorúak. Ipari felhasználásra készült berendezéseink és  termékeink teljes mértékben megbízhatóak és tökéletesen működnek.

 

Nyomásmérő berendezések

Manapság számos különböző iparágban használnak digitális nyomásmérő berendezéseket – például a környezetvédelmi technológia vagy a gépjárműipar területén alkalmazott üzemi rendszerekben és gépekben. Ezeknek robusztusnak és megbízhatónak kell lennie, pontos mérési adatokkal kell szolgálnia és energiatakarékos módon kell üzemelnie. A Kontron Electronics olyan intelligens vezérlőrendszert fejlesztett ki, amely nyomásérték-adatrögzítőként működik, és a nyomásértékeket akár 24 órán keresztül képes tárolni. USB kapcsolaton keresztül a létrehozott fájlok Excel formátumban érhetők el.

 

Ipari sütőkemencék

A pékségek, szállodák és tengerjáró hajók egytől egyig modern sütőkemencéket használnak. Ezek igen sokoldalú eszközök, amelyek  könnyű használatot, beépített energia-optimalizáló funkciókat, valamint a különböző telephelyek között hálózati csatlakoztathatósági lehetőséget kínálnak. A Kontron Electronics ehhez az alkalmazáshoz kifejlesztett egy ügyfélspecifikus, elektronikus vezérlőrendszert. A kihívást az jelentette, hogy egy olyan rendkívül kompakt, érintőképernyős egységet kellett kifejleszteni, amely egyúttal a zord környezeti feltételeknek is ellenáll. Az elektronikának egy Cortex-A egymagos processzor és egy Linux operációs rendszer képezi az alapját.

 

to top