A Kontron Electronics vállalat

A Kontron Electronics GmbH egy teljes körű szolgáltató az elektronikai rendszerek, valamint a fejlesztési és gyártási szolgáltatások területén. Üzleti portfóliónkban egyaránt megtalálhatók a szabadalmazott és ügyfélspecifikus termékek, a komplex elektronikai komponensekre, modulokra és rendszerekre vonatkozó fejlesztési és tervezési szolgáltatások, valamint teljes berendezésekre vonatkozó előállítási és összeszerelési szolgáltatások. Immáron 25 éve tevékenykedünk ebben a szakmában! 

Mára a vállalat az elektronikai szolgáltatások egyik vezető, nemzetközi szinten aktív szolgáltatója lett, amely Frickenhausen, és Halle (Saale) és Schorndorfi telephelyeinken, valamint Magyarországon a pécsi és tabi Kontron Electronics Kft. gyártóüzemeinkben összesen 450 alkalmazottat foglalkoztat. A vállalatok a Kontron csoport részét képezik.

További információk:

Felelős vállalatirányítás

Alkalmazottainkat tiszteljük és megbecsüljük; teljes mértékben megbízunk bennük. A munkahelyi interakciók alaphangját a közös értékek, valamint az egymás támogatására és inspirálására irányuló szándék adja. 

Ügyfeleink és partnereink bizalmának megszerzéséhez és megőrzéséhez, valamint az ügyfélelégedettségi szint folyamatos növeléséhez legfőbb eszközünk az átláthatóság, az érthetőség és a magas fokú felelősségvállalás. Ezzel teljes mértékben tisztában vagyunk és mindent megteszünk azért, hogy ezen értékek mentén végezzük tevékenységeinket. 

A megszokott sémáktól eltérően gondolkodni és folyamatosan előmozdítani az innovációt: Ez jelenti számunkra a folyamatos motivációt. Megbízható, hosszú távú technológiai partnerként állni ügyfeleink mellett: Ez a legmagasabb szintű cél, amit kitűzünk magunk elé.  Közös célokat megugrani és együtt sikereket elérni: Erre törekszünk most és a jövőben egyaránt.

Napi feladatainkat az integritás, az őszinteség és a hitelesség jegyében végezzük, és ezek az alapelvek határozzák meg vezetőségünk tevékenységeit is.

Ulrich Schweikhardt (Authorized Signatory)        Holger Wußmann (Managing Director)         

Célképünk

Élvonalbeli európai vállalatként célunk, hogy innováció, fejlesztések, valamint erőforrás optimális termelési folyamatok alkalmazása révén hatékony  és rugalmas elektronikai partnerként működjünk, és segítsünk ügyfeleinknek vezető pozíciót betölteni a saját piacukon. 

 

 

Küldetésünk

Fenntartható termékek fejlesztése és számos különböző, ügyfeleink portfólióját kiválóan kiegészítő szolgáltatások nyújtása révén aktívan segíteni ügyfeleinket az előrelépésben egy olyan csapattal, akik szeretik a munkájukat, tiszteletteljes üzleti interakciókat folytatnak és egy megbízható munkáltatóba vetik bizalmukat.

 

 

Minőségtudatosság

A Kontron Electronics egy magas szintű, hozzáértő technológiai szolgáltatónak tartja magát, aki stabil, kiterjedt minőségtudatossággal tevékenykedik. Ez a magas mérce minden üzleti egységre kiterjed és ez tükröződik vissza minőségirányítási folyamatainkban is.

Környezettudatosságunk

A Kontron Electronics ökológiai felelősséget vállal a természetért és a jövő generációiért. Mind a fejlesztés során termékek, valamint a jövőorientált beruházások terén gondolkodásunkat és cselekedeteinket nagyfokú felelősségvállalás jellemzi.

Megfelelőség

A megfelelőség fontos része vállalatirányítási rendszerünknek; ebben kiválóan tükröződnek azok az alapértékek, amelyek mellett elköteleztük magunkat. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a piaci versenyben, valamint az alkalmazottainkkal, ügyfeleinkkel és üzleti partnereinkkel folytatott interakciókban őszinte és tisztességes módon járjunk el. A Kontron AG technológiai vállalatcsoport részeként a Kontron AG magatartási kódexe képezi tevékenységünk alapját. Ez egyben megfogalmazza azokat a normákat is, amelyek valamennyi alkalmazott számára iránymutatással szolgálnak a feladatok tekintetében.

Dátumok és tények

2023Az Iskratel integrációja a Kontron Csoportba lezárult, és a szlovéniai Kranjban található Iskratel EMS a jövőben Kontron d.o.o. néven fog működni.
2022A Kontron Europe GmbH, Augsburg termelése összeszerelési, rendszerintegrációs és repüléstechnikai szolgáltatásokat nyújt harmadik feleknek.
2020Az ODM/DMS Egyesület alapítása, amely hat európai gyártó telephelyet egyesít: a Kontron Electronics GmbH telephelyét Grossbettlingenben (Németország), a Kontron Electronics Kft. telephelyeit Tabon és Pécsen (Magyarország), a Kontron Austria GmbH telephelyeit Ebbs-ben és Engerwitzdorfban (Ausztria), valamint az Iskratel d.o.o vállalatot Kranjban (Szlovénia)
2020 A Kontron Electronics GmbH alapításának 25. évfordulója – 300 alkalmazott telephelyeinken: Grossbettlingenben, Schorndorfban és Magyarországon 
2019A Kontron Electronics GmbH felvásárolja az Epro Electronic vállalatot a németországi értékesítési irodával és két magyarországi gyártóüzemmel együtt
2018A Kontron Electronics a Kontron S&T cégcsoport részévé válik
2015Az AS Electronics GmbH, a Mikrap AG és a Contec GmbH összeolvad és ezzel létrejön az Exceet Electronics vállalat  
1995Az AS Electronics GmbH alapítása
1986A Contec Automation GmbH alapítása Ebbs városban
1978A Mikrap AG alapítása
to top